söndag 8 februari 2009

Några ord om Bolt 3D! Med bilder!


Jaha, idag hände det äntligen, lilla landet lagom fick en smak av framtiden. Jag såg Bolt i 3D på Bergakungen och det levde verkligen upp till mina förväntningar! Jag tänker inte säga så mycket om själva filmen förutom att den är bra och helt klart sevärd! Hamstern Rhino och de olika fåglarna som är med i filmen fungerar riktigt bra som comic relief.

I alla fall, den nya dimensionen gav filmen ett helt nytt liv. Det handlade inte alls om att saker skulle flyga ut ur skärmen, som jag trodde när vi gick dit, utan det gav en illusion av djup och mer känsla. Det var väldigt sällan, fyra gånger om jag räknade rätt, som det var saker som flög ut ur skärmen och upp i ansiktet på oss, vilket jag tyckte var väldigt bra då de få gångerna det hände så var det överraskande och man drog sig undan lite. Första gången det hände var i en trailer för Journey To The Center Of The Earth och då flög alla i biografen bakåt och uttryckte ett litet: "Ooh!". Imponerande. Men grejen med det här var att ge filmen ett mer intressant skärpedjup och man såg verkligen in i och bort till horisonten, det är lite svårt att förklara men det var väldigt förtrollande!

Det enda jag kan klaga på är att det kunde vara lite suddigt i kanterna vid vissa tillfällen, men det försvann om jag bara tittade med ett öga, och att jag är ovan med glasögon, jag fick ont ovanför öronen. Det tog även en liten stund för ögonen att anpassa sig men sedan var det absolut inga problem och det var en trevlig upplevelse.

Real D Cinema är helt klart framtiden för datoranimerat och jag lääääängtar verkligen till december och muthafuckin' Avatar! Det kommer att bli årets bioupplevelse! SF har höjt ribban för bio i Sverige de senaste åren och det tackar jag för!

Vi fick se två trailers i 3D: Coraline och Joruney To The Center Of The Earth, det fanns många riktigt coola grejer i Coraline-trailern! Väldigt Nightmare Before Christmas, sen fick vi även se Pixar kortfilmen Tokyo Mater som var ytterst rasistisk och inte speciellt bra. Men 3D-effekten var riktigt cool och lacken på bilarna såg extra glansiga ut!

Bilder på glasögonen inuti! Blues Brothers!

I media: Aftonbladet. Svd. Dn. Svd2. Hd. Smp. TA. Svd3.

Pusha

4 kommentarer:

I Love Travel sa...

Jag såg BOLT igår, så söt film. Fyra tummar upp!


Kika in på I Love Travel för reseinspiration.
Ha en fortsatt trevlig helg!

Klibbnisse sa...

På vilket sätt får du Tokyo Mater till "ytterst rasistisk"?

rikeman sa...

Intressant, får hoppas att det blir fler biografer i framtiden som har 3D.
Att åka 18mil till Umeå är lite långt för att se på film.

SalomonT sa...

Klibbnisse: För alla stereotyper om asiater? Kamerorna till exempel?

Rikeman: Du får passa på när du hälsar på x-tap i Gôtet!